Son Dakika!!

ORDU DA TOPUKLU KRİZİ

 

                  ORDU DA TOPUKLU KRİZİ 

Resmi tören de Ukrayna da kadın askerlere topuklu giydirilmesi büyük bir tepkiye neden oldu. Ukrayna Meclisi Başkan Yardımcısı Elena Kondratyuk, Savunma Bakanı'na "Ülkemizi ve ordumuzu NATO standartlarına bu şekilde mi yaklaştırıyorsunuz? Bu bir aşağılamadır" diyerek tepkisi açık bir şekilde dile getirdi.  
Ukrayna savunma bakanlığı tarafından paylaşılan resim 

Provaya dair paylaşılan resimlerde topuklu ayakkabıyla yürüyüşe tepkiler çiğ gibi büyüdü. Her gün düzenli olarak saat 07.30 08.30 ve 15.00 ve 18.00 aralarında toplamda 4 saat olmak üzere topuklu ayakkabı giydirildiği öğrenildi. Bir çoğu kişi bunun haksızlık olduğu  net bir şekilde dile getirdi .Eski askerler , eleştirmenler gazeteciler ülkede bir çok sorun varken bir başka sorunun çıkması gereksiz buldu.
TOPUKLU GİYEN UKRAYNA KADIN ASKERLERİ 

 
Bazı milletvekilleri de Savunma Bakanı Taran’a tepki olarak topuklu ayakkabı hediye etti. İktidar partisi milletvekillerinden İrina Vereşuk da yaptığı açıklamada Taran’a tepki göstererek, "Sayın Bakan’ın bugün aldığı topuklu ayakkabılar, reform yapma ve tutumu değiştirme zamanının geldiğinin sembolik bir hatırlatıcısıdır" ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok