Son Dakika!!

BİR KERE GİTTİĞİNİZDE BİR DAHA GİTMEK İSTEYECEĞİNİZ YER "Büyük Çatı Koyu"

Cennet Koylarında Pazar Günü
    Bir Kere Gittiğinizde Bir Daha  Gitmek İsteyeceğiniz Yer "Büyük Çatı Koyu"

Börtübet Limanı’nın güneyinde mutlaka görülmesi, kalınması, yaşanılması gereken bir koydur. Bu koya kuzeyden yaklaşırken üzerinde tek bir ağaç bulunan küçük adanın doğusundan giriş yapılır. Batıdan gelişte, ada ve karaya bağlantılı döküntüler, bilenler için 8-10 metrelik dar bir kanal oluştursa da, bilmeyenler için tehlike yaratır. Bu sebeple, adayı kuzeyden dönüp koya girmekte yarar vardır.

Koy, parmakları batıya bakmış ayak şeklinde karaya girmiştir. Girişte, batı tarafında  geniş, suyu derin bir kısım bulunur. Kuzeye  açık bu mevkide 8-10 metrelere demir atıp, karaya doğru gidilir . Sakin havalarda mükemmeldir. Tüm Börtübet Limanına hakim barınacağınız bir yerdir. Bu noktanın güneyinde daha korunaklı bir demir alanı bulunur. Ancak geçişte, aradaki burnun döküntüsüne dikkat ediniz. Burada, 6-9 metrelere demir atıp, batı sahilden gidilir.  her iki demirleme yerinin arkası çamlık ve plajdır. Bu alanda genellikle büyük gulet tekneleri barınırlar ve yaz aylarında özellikle akşam üzerinden sonra sayıları oldukça fazladır.

Cennet Koyları

Büyük Çatı’nın en güzel, korunaklı koyu, girişin sonlarında, batıya dönen kısımdır. Burada dip kumdur. 4-5 metreye demir atarak, güney ve kuzey kıyıdan geline bilinir . Her havada rahatlıkla barınılacak mükemmel bir yer, doğa harikasıdır. Bu alanın batı tarafı sığlıktır, sazlıktır. Kuzeyinde genellikle balıkçıların teknelerini bağladıkları bir tahta iskele bulunur. Yine bu iskele sizleri sık ormanların içinde tüm koyları görebileceğiniz orman yoluna bağlar. İskelenin 1,5 km kuzeyindeki dik tepelerin üzerinden Marmaris-Datça karayolu geçer. Bu sebeple, su hariç başka imkanları olmayan koy, belki de transfer imkanınıza olanak sağlar. Buradan, Datça 40, Marmaris 33 kilometredir.

Tahta iskelenin bulunduğu yerde, pompası olan bir su vardır. Arılardan izin isteyerek içilebilir. Doğa harikası bu koyun güneyindeki girintiye de bağlanmak, gitmek mümkündür.  tek başına  kalmak isteyenlerin tercihleri arasındadır .

Bu koyu görmeden, Gökova’yı gördüm demeyin...

YER:MUĞLA  KÖRFEZ : GÖKOVA     KOY : BÜYÜK ÇATI KOYU 

bu mühteşem yer ile ilgili düşünceleriniz benimle paylaşın :) böyle güzel yerlerden haberdar olmak için beni takip edebilirsiniz ;)

Hiç yorum yok